Security

Facebook Stories απενεργοποιήστε το αρχείο ιστοριών

Posted on

Facebook Stories Archive: Το Facebook διέθεσε το χαρακτηριστικό Stories (Iστορίες) αντιγράφοντας το Snapchat. Όμως οι Ιστορίες του Facebook δεν είναι και τόσο δημοφιλείς όσο είναι στο Snapchat.

Τα Facebook Stories υπάρχουν σε όλα τα smartphones και μπορείτε να ενώνετε φωτογραφίες και videos για να δημιουργείτε μικρές ιστορίες οι οποίες υποτίθεται ότι εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.

Εάν δημοσιεύετε συχνά στο Facebook Stories, υποτίθεται ότι η δημοσίευση σας δεν θα εμφανίζεται μετά από 24 ώρες. Όμως όπως ίσως γνωρίζετε ένα αντίγραφο αποθηκεύεται στο λογαριασμό σας. Δεν το βλέπει κανείς αλλά υπάρχει.

Δεν διαγράφεται αυτόματα μετά τις 24 ώρες που υπόσχεται το Facebook και αυτό συμβαίνει με το πρόσχημα ενός χαρακτηριστικού που ονομάζεται Αρχείο ιστοριών. Εάν δεν θέλετε να έχετε για πάντα τις ιστορίες σας στο Facebook, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό από το κοινωνικό δίκτυο.

Πως; Ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας και θα δείτε τις Ιστορίες στην κορυφή. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις διαθέσιμες ιστορίες, αλλά εάν κοιτάξετε στο επάνω δεξιό μέρος του slider, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται ‘Το αρχείο σας’ ή “Your Archive”.

Κάντε ταπ σε αυτό και θα δείτε μια οθόνη που περιέχει ένα link για τις Ρυθμίσεις του αρχείου των ιστοριών. Αν δεν δείτε την παραπάνω οθόνη κάντε ταπ στο γρανάζι που υπάρχει πάνω δεξιά της εικόνας. Θα δείτε ότι υπάρχει μόνο μία ρύθμιση, με την επιλογή “Αποθήκευση σε αρχείο”.

Απενεργοποιήστε το και το Facebook δεν θα αποθηκεύσει πλέον αντίγραφα των ιστοριών σας στο λογαριασμό σας.

Μόλις απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό Facebook Stories, η οθόνη θα σας δώσει την δυνατότητα να το ενεργοποιήσετε ξανά. Ναι το Facebook σας δίνει ξανά την ευκαιρία να συλλέγει περισσότερα δεδομένα.

Η συγκεκριμένη λειτουργία, φαίνεται να είναι περιττή για τους περισσότερους αλλά είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Το αρχείο των ιστοριών σας είναι ορατό μόνο σε εσάς και φυσικά στο Facebook. Οι φίλοι σας δεν μπορούν να δουν. Το αρχείο δεν αποθηκεύεται στην συσκευή σας και έτσι δεν καταλαμβάνει χώρο. Όμως αποθηκεύεται στο διαδίκτυο (σε servers του Facebook). Έτσι εφόσον μόνο εσείς μπορείτε να το δείτε αν δεν σας ενδιαφέρει μπορείτε να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό. Γιατί να το βλέπει το Facebook;

 

Internet

Το Mozilla «Facebook Container» αποτρέπει την παρακολούθηση δεδομένων

Posted on

Το Facebook αντιμετωπίζει ήδη αρκετά προβλήματα, καθώς πολλά μέτωπα έχουν ανοιχτεί εναντίον του. Και η Mozilla δίνει ένα ακόμα χτύπημα, με τη μορφή μιας επέκτασης για το Firefox, που ονομάζεται Facebook Container.

Η Mozilla έχει σχεδιάσει το addon, για να καταστήσει πιο δύσκολο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να εντοπίζει τα δεδομένα των χρηστών του όποτε θέλει. Η εταιρεία λέει ότι βασίζεται σε τεχνολογίες που υπάρχουν εδώ και χρόνια, για να βοηθήσουν στη διαχείριση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας.

Η επέκταση δεν θα μπορέσει να εμποδίσει το Facebook να παρακολουθήσει τη συμπεριφορά σας στο ίδιο το κοινωνικό δίκτυο. Αυτό που θα κάνει το Facebook Container είναι να εμποδίζει το Facebook να εντοπίζει τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, εκτός του συστήματός του.

Πώς λειτουργεί το Facebook Container;

Μετά την εγκατάσταση της επέκτασης, σας αποσυνδέει από το λογαριασμό σας στο Facebook και διαγράφει όλα τα σχετικά cookies. Όταν θα ξανασυνδεθείτε στο Facebook, η επέκταση θα το τρέξει σε ένα απομονωμένο container. Το χρώμα της καρτέλας θα είναι μπλε στην περίπτωση αυτή.

Μετά τη σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook όπως συνήθως. Αλλά όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που δεν ανήκει στο Facebook ή επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που δεν ανήκει στο Facebook από τη γραμμή URL, θα φορτωθεί έξω από τον container. Έτσι, θα εμποδίσει το Facebook να σας παρακολουθήσει σε άλλους ιστότοπους μέσω cookies τρίτων. Θα είναι πιο δύσκολο να σας σταλούν διαφημίσεις και άλλα στοχευμένα μηνύματα.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά στοιχεία. Εάν χρησιμοποιείτε το λογαριασμό σας στο Facebook για να συνδεθείτε σε διαφορετικούς ιστότοπους, ίσως αντιμετωπίσετε προβλήματα. Επίσης, τα ενσωματωμένα σχόλια του Facebook και τα κουμπιά Like στις ιστοσελίδες που εμφανίζονται σε άλλες καρτέλες του προγράμματος περιήγησης δεν θα λειτουργήσουν.

Είναι αυτονόητο ότι το Facebook Container θα αποτρέψει την παρακολούθηση μόνο εάν χρησιμοποιείτε Firefox. Εάν συνδέεστε στο Facebook μέσω άλλων προγραμμάτων περιήγησης ή συσκευές, δεν έχει νόημα η εγκατάσταση του εργαλείου.

Εάν ενδιαφέρεστε για την επέκταση Facebook Container, μπορείτε  να την κατεβάσετε από αυτό το σύνδεσμο.

 

 

secnews.gr

Social

To Facebook ανοίγει τις πύλες του στο βίντεο ποιότητας 4Κ

Posted on

Το Facebook ξεκίνησε να δοκιμάζει την προβολή βίντεο περιεχομένου 4Κ, σε ανάλυση 2160p, όπως αναφέρει το TechCrunch.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Facebook, αλλά και ορισμένες σελίδες θα μπορούν να ανεβάζουν στο news feed τους βίντεο περιεχομένου , στοιχείο που αναμένεται να βρει αρκετή εφαρμογή σε περιπτώσεις βίντεο από αθλητικά γεγονότα, επιστημονικές ανακαλύψεις και άλλα πολλά.

Δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς το γεγονός ότι ένας από τους βασικούς στόχους του Facebook είναι να κρατήσει απασχολημένους τους χρήστες του όσο το δυνατόν περισσότερο, επομένως η προβολή σε 4Κ είναι μία καλή αφορμή για κάποιον να μείνει περισσότερη ώρα στο Facebook και να μην κάνει log out.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Facebook είχε λανσάρει τη δυνατότητα υποστήριξης βίντεο σε ποιότητα 4Κ για τα βίντεο 360 μοιρών, αλλά το βίντεο περιεχόμενο που μπορούσε να δει κανείς σε δύο 2D παρέμεναν μέχρι σήμερα στο 720p.

Η ικανότητα προβολής στο νέο περιεχόμενο θα προσφέρεται από το κατάλληλο εικονίδιο με το γρανάζι, το οποίο και αποκαλύπτει τις ρυθμίσεις του βίντεο στο Facebook. Από εκεί θα μπορεί κανείς να επιλέγει τη διαμόρφωση ποιότητας στα 2160p, όπου αυτό θα είναι διαθέσιμο. Εννοείται ότι αυτό το περιεχόμενο δεν θα έχει και πολύ νόημα να το παρακολουθεί κανείς από μία οθόνη κινητού, αλλά από τον υπολογιστή του.

Security

Νέος ιός κυκλοφορεί στο Facebook – Τι (δεν) πρέπει να κάνετε…

Posted on

Ένας νέος ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Facebook και κάνει δύσκολη τη… ζωή των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Αν κάποιος διαδικτυακός σας φίλος σας ταγκάρει (προσθέσει το όνομα σας με ετικέτα) σε private βίντεο, μην κάνετε το λάθος να το ανοίξετε.

Πρόκειται για ιό και θα πρέπει να αναφέρετε τη δημοσίευση στο Facebook ως σπαμ και να τη διαγράψετε από τον τοίχο σας.